E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
      У рамках Угоди про співпрацю 07 жовтня відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенка з виконавчим директором Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців Т. Яворською.
      С. Власенко поінформував про результати роботи Відділення за січень-вересень 2020 року та вжиті заходи щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах, установах, організаціях області.
   Так, упродовж року Відділення сприяло вирішенню 4 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та врегулюванню 29 конфліктних ситуацій в містах Черкаси, Золотоноша, Сміла, Умань, Канів, Шпола, Ватутіне, Звенигородка, Корсунь-Шевченківський, Тальне, Кам'янка, смт Драбів, смт Катеринопіль, Маньківському, Чорнобаївському та Черкаському районах.
    Начальник Відділення зазначив, що основні розбіжності, які спричинили виникнення конфліктних ситуацій та КТС(К), стосувались своєчасності виплати поточної заробітної плати та погашення заборгованості з неї, дотримання гарантій при укладенні, зміні та припиненні трудових договорів (контрактів), забезпечення гарантій і компенсацій (пільг) та охорони праці.
С. Власенком наведено статистичні дані щодо заборгованості із заробітної плати на підприємствах області. Крім того, повідомлено, що саме заборгованість у сумі 10 млн грн стала причиною виникнення 16 конфліктних ситуацій у поточному році.
     З метою вирішення вимог найманих працівників у КТС(К) упродовж січня-вересня 2020 року проведено 4 засідання примирних комісій та 12 узгоджувальних зустрічей, а також 109 узгоджувальних зустрічей, спрямованих на врегулювання конфліктних ситуацій.
   С. Власенко підкреслив, що у взаємодії з профспілками, роботодавцями, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування Відділення й надалі здійснюватиме заходи щодо поліпшення стану СТВ у трудових колективах, запобігання виникненню КТС(К) та їх своєчасного вирішення, забезпечення здійснення конструктивного соціального діалогу.
     Т. Яворська висловила сподівання на подальший розвиток співпраці з метою попередження ускладнення стану СТВ у трудових колективах підприємств, установ, організацій – членів обласного об'єднання організацій роботодавців.