E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    19 жовтня, на виконання Угоди про співпрацю, відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенка з головою Черкаської обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей України В. Шепелем, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у колективі ПАТ "Азот".
   В. Шепель повідомив, що зараз у ПАТ "Азот" працює близько 2800 осіб, проте підприємство здійснює виробничу діяльність не на повну потужність. Причиною зменшення виробництва хімічних добрив стало скасування ввізних мит на аналогічну продукцію закордонних виробників, що значно знизило конкурентоспроможність продукції ПАТ "Азот" на внутрішньому ринку. У зв'язку з цим з початку року керівництво підприємства було вимушено звільнити близько 700 працівників. На цей час заробітна плата працівникам виплачується вчасно та у повному обсязі, колектив підприємства з розумінням ставиться до тимчасових труднощів, а профспілка сприяє підтриманню стабільного стану СТВ.
    С. Власенко зазначив, що ПАТ "Азот" у липні 2020 року Відділенням внесено до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності. Фахівці Відділення здійснюють постійний моніторинг стану СТВ у колективі підприємства.
    Наприкінці зустрічі В. Шепель і С. Власенко домовилися здійснювати обмін інформацією щодо стану СТВ у колективі ПАТ "Азот" та вживати спільні заходи щодо врегулювання можливих конфліктних ситуацій.