E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

01 грудня відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенка з головою Федерації профспілок Черкаської області (ФПО) П. Шевченком.
С. Власенко поінформував про заходи, вжиті Відділенням у поточному році для стабілізації стану соціально-трудових відносин (СТВ) у трудових колективах підприємств, установ, організацій області, вирішення вимог найманих працівників у колективних трудових спорах (конфліктах) (КТС(К)) та результати оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб'єктів сторін профспілок на територіальному рівні.
Так, упродовж 11 місяців 2020 року за сприяння Відділення вирішено 7 вимог найманих працівників у 4 КТС(К) та попереджено виникнення 22 КТС(К) на 20 підприємствах.
Також С. Власенко зазначив, що станом на 01.12.2020 на територіальному рівні підтверджено репрезентативність ФПО та ще 15 територіальних організацій всеукраїнських галузевих профспілок і рекомендував П. Шевченку продовжити роботу з головами територіальних організацій профспілок, у яких закінчився п'ятирічний термін дії свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності, щодо підготовки та направлення до Відділення заяв з необхідними пакетами документів.
Як відзначив П. Шевченко, наразі профспілки ініціюють прийняття Верховною Радою України рішень про заборону внесення на період пандемії коронавірусу розгляду законопроєктів, які погіршують права та соціальний захист працівників, населення України (зміни до трудового законодавства, підвищення вартості електроенергії, природного газу, податків тощо).
Також П. Шевченко висловив сподівання на подальший розвиток взаємних відносин ФПО та Відділення з метою попередження виникнення ускладнень стану СТВ у трудових колективах підприємств області.