E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

RIV06012020

 
У процесі виконання покладених на Національну службу посередництва і примирення завдань, відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) активно співпрацює з об'єднаннями та організаціями профспілок і роботодавців області, у рамках укладених з ними угод про взаємодію. Щорічно проводиться аналіз і підсумовуються результати проведеної спільної роботи та визначаються першочергові завдання і заходи щодо поліпшення стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах, в установах, організаціях області, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх своєчасному вирішенню.
Так, з цією метою 5 січня 2021 року відбулася робоча зустріч начальника Відділення Т. Фокіної та радника Голови НСПП М. Краська з головою Об'єднання організацій роботодавців Рівненської області (Об'єднання) В. Боярчуком за участі фахівців Відділення і представників Об'єднання.
Під час зустрічі було обговорено хід виконання Угоди про взаємодію у 2020 році, перспективи подальшого розвитку соціального партнерства між Відділенням та Об'єднанням, окреслено основні завдання на 2021 рік.
Т. Фокіна доповіла, що у 2020 році Відділення сприяло вирішенню 15 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), 3 з яких вирішено та знято з реєстрації. Крім того, Відділення здійснювало заходи щодо запобігання виникненню КТС(К) на 48 підприємствах, установах, організаціях, частина яких є членами Об'єднання.
В. Боярчук відмітив, що у 2020 році спільна робота проводилась по різних напрямах. Зокрема, представники Відділення запрошувались на засідання тристоронньої соціально-економічної ради та консультаційно-експертної ради, до складу яких входили представники сторін соціального діалогу та органів влади. Голова Об'єднання підкреслив важливість взаємодії з метою забезпечення соціальної стабільності в трудових колективах області.
Учасники зустрічі відзначили, що для спільної роботи вагомим залишається оперативний обмін інформацією щодо ускладнення стану СТВ на підприємствах, несвоєчасності виплати заробітної плати та наявності заборгованості з неї, незабезпечення безпечних умов праці на виробництві чи інших порушень законодавства про охорону праці. Досягнуто домовленості щодо подальшої активної співпраці з метою вирішення розбіжностей між сторонам СТВ у рамках правового поля.
Насамкінець зустрічі за вагомий вклад у стабілізацію соціально-трудових відносин В. Боярчуку було вручено Почесну грамоту НСПП та пам'ятний знак Рівненської обласної ради.