E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
14 травня відбулась робоча зустріч начальника Відділення НСПП у Чернівецькій області І. Шпака з головою Федерації роботодавців Чернівецької області М. Бузинським.
Начальник Відділення поінформував про результати роботи Відділення за перший квартал 2021 року щодо врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин (СТВ), запобігання виникненню та сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)). І. Шпак звернув особливу увагу на причини виникнення конфліктних ситуацій на підприємствах області та повідомив про заходи Відділення щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин у колективах.
Під час зустрічі обговорено роботу Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Акцентовано увагу на важливості ведення соціального діалогу для реагування на виклики, спричинені COVID-19, зокрема щодо захисту прав працівників, їх здоров'я та безпеки, збереження робочих місць. Співголова Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради від сторони роботодавців М. Бузинський поінформував про вжиття заходів щодо недопущення звільнення працівників.
Також під час зустрічі обговорено проблеми медичної галузі, які суттєво впливають на стан СТВ. М. Бузинський зазначив, що Федерація роботодавців Чернівецької області та Чернівецька обласна рада профспілок занепокоєні помилками при плануванні фінансового забезпечення державної Програми надання медичної допомоги з боку Національної служби здоров'я України, що може стати причиною ускладнення стану СТВ у закладах охорони здоров'я.
Федерація роботодавців Чернівецької області та Чернівецька обласна рада профспілок, керуючись положеннями Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та Угоди Обласної тристоронньої соціально-економічної ради, внесли пропозицію Голові Чернівецької обласної державної адміністрації та Голові Чернівецької обласної ради щодо створення комісії з питань подоланнякризових явищ у галузі охорони здоров'я та вироблення комплексних заходів щодо недопущення масового звільнення працівників галузі.
За результатами робочої зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці для своєчасного вжиття заходів, спрямованих на зменшення рівня соціального напруження у трудових колективах області.