E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Упродовж травня фахівці відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) проводили моніторинг стану соціально-трудових відносин (СТВ) в Уманській загальноосвітній школі № 1 ім. О. С. Пушкіна Уманської міської ради Черкаської області (ЗОШ № 1) та Уманській загальноосвітній школі № 4 Уманської міської ради Черкаської області (ЗОШ № 4).

20 травня з метою вивчення стану СТВ, відбулися дистанційні робочі зустрічі головного спеціаліста Відділення В. Драгомерецької з директорами ЗОШ № 1 З. Коваленко та ЗОШ № 4 Л. Очеретяним, які поінформували, що 19 травня на засіданні сесії Уманської міської ради прийнято рішення про закриття з нового навчального року в ЗОШ № 1 та ЗОШ № 4 1-4 та 10-11 класів. Причиною прийняття такого рішення є бажання міської влади оптимізувати ЗОШ у місті шляхом доукомплектування класів.
Проте, за інформацією директорів ЗОШ № 1 та ЗОШ № 4 в їхніх закладах вже набрані перші класи на новий навчальний рік, а закриття 1-4 та 10-11 класів стане причиною вивільнення найманих працівників, закриття школи та ускладнення стану СТВ.
У межах зустрічі, фахівцями Відділення надано роз'яснення щодо повноважень НСПП та Відділення, а також рекомендації щодо дотримання трудового законодавства при можливому вивільненні найманих працівників.
Фахівцями Відділення проводиться постійний моніторинг стану СТВ у ЗОШ № 1 та ЗОШ № 4 з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).