E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

12226 травня, на базі кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП), за допомогою сервісу відеоконференції Google Meet, заступник начальника відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) О. Турчинська прочитала лекцію на тему "Колективний трудовий спір. Взаємодія відділення НСПП в Рівненській області з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади у сприянні їх розв'язанню, запобіганні їх виникненню" магістрантам та студентам бакалаврату спеціальності "Публічне управління і адміністрування".
Заступник начальника Відділення ознайомила присутніх з положеннями законів України "Про соціальний діалог в Україні" та "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", поінформовала про практику вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та запобігання їх виникненню.
У ході лекції наголошено на основних завданнях НСПП, висвітлено заходи, спрямовані на врегулювання розбіжностей у процесі запобігання виникненню КТС(К). Окрему увагу приділено питанням взаємодії Відділення з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування; їх участі у процесі сприяння вирішенню КТС(К), в межах, визначених чинним законодавством.
Також О. Турчинська доповіла присутнім про результати роботи Відділення за 2020 рік та січень-квітень поточного року. Станом на 25 травня Відділення сприяє вирішенню 16 КТС(К) та врегулюванню 26 конфліктних ситуацій. Основною причиною виникнення 75% конфліктних ситуацій, що перебувають на обліку Відділення, є заборгованість із виплати заробітної плати.
На прикладі проблемних підприємств Рівненщини слухачів поінформовано про порядок здійснення заходів із сприяння вирішенню КТС(К) та запобігання їх виникненню, зокрема, на: ОКП "Міжнародний аеропорт "Рівне", ДП "РАРЗ", ОП "Санаторій "Червона Калина", КП "Острозька обласна психіатрична лікарня" РОР, філіях ДП "Рівненський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" тощо.