E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
04 червня з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) начальник відділення НСПП в Кіровоградській області (Відділення) О. Крайносвіт провела робочу зустріч з головою первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України ДП "Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд" (ПО ПМГУ ДП "Дирекція "КГЗКОР") З. Багнюк під час якої було обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємстві.
За інформацією З. Багнюк станом на 01 червня заборгованість із виплати заробітної плати 332 найманим працівникам підприємства за листопад-грудень 2020 року складає 4,1 млн грн. Упродовж останніх шести років на фінансування підприємства з Державного бюджету України виділяється сталий обсяг фінансування – 23,85 млн грн при значно більшій потребі. Ліквідована основна частина структурних підрозділів, працівники працюють в умовах неповного робочого тижня, що у свою чергу впливає на рівень середньомісячної заробітної плати.
Адміністрацією підприємства у взаємодії з первинною профспілковою організацією з метою недопущення загострення стану соціально-трудових відносин та вирішення питання збільшення фінансування неодноразово направлялися звернення до Федерації профспілок Кіровоградської області та ЦК ПМГУ, прем'єр-міністра України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та народних депутатів України.
Наразі, негайного вирішення потребує питання виділення додаткового фінансування з Державного бюджету України у сумі 4,1 млн грн на погашення заборгованості по заробітній платі за листопад-грудень 2020 року та близько 10 млн грн на запобігання виникнення заборгованості із виплати заробітної плати у 2021 році.
О. Крайносвіт надала роз'яснення щодо порядку формування вимог найманих працівників, профспілок; порядку і строків розгляду вимог найманих працівників або профспілки; моменту виникнення колективного трудового спору (конфлікту) відповідно до Закону.
Насамкінець зустрічі досягнуто домовленість про подальшу співпрацю Відділення з Профспілкою, надано методичні матеріали з питань здійснення заходів щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів).