E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
MYK0806202107 червня, у рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області (Відділення) та Чорноморським державним університетом імені Петра Могили, відбулась зустріч працівників Відділення зі студентами, які навчаються за спеціальністю "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" та наразі проходять виробничу практику.
Начальник Відділення О. Євченко поінформувала про повноваження НСПП та порядок реєстрації колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), ознайомила з практичним досвідом Відділення щодо вирішення спорів. Зокрема, акцентувала увагу на важливості налагодження конструктивного діалогу між сторонами соціально-трудових відносин (СТВ) та підкреслила роль Відділення у стабілізації стану СТВ на окремих підприємствах області.
Головний спеціаліст Відділення В. Карасьова ознайомила з інформацією про стан і тенденції розвитку СТВ на підприємствах, в установах, організаціях Миколаївщині, повідомила про основні напрями роботи Відділення у 2021 році. Зауважила, що останнім часом однією із основних причин виникнення КТС(К) у колективах області є розбіжності між сторонами щодо укладення, зміни, виконання колективних договорів або їх окремих положень.
Заступник начальника Відділення С. Загребайленко розповіла про аналітично-інформаційну роботу Відділення та прогнозування розвитку соціально-трудових відносин, виникнення КТС(К) на підприємствах області. Повідомила про заходи, що вживаються Відділенням у співпраці зі сторонами соціального діалогу з метою запобігання виникненню КТС(К) та сприяння їх своєчасному вирішенню.
Насамкінець зустрічі студенти отримали вичерпні відповіді на усі поставлені запитання щодо практики вирішення КТС(К) у трудових колективах Миколаївській області.