E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Riv 22.06.202115 червня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП у Рівненській області (Відділення) Т. Фокіної з головою Володимирецької селищної ради Вараського району Рівненської області В. Ковеньком.
Під час зустрічі обговорювалися питання щодо подальшої співпраці з метою проведення заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти сторін соціально-трудових відносин (СТВ), розвиток соціального діалогу, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та сприяння їх своєчасному вирішенню у рамках правового поля.
Т. Фокіна ознайомила В. Ковенька із завданнями і функціями Відділення, основними засадами організації та порядку ведення соціального діалогу відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", особливостями застосування Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та практикою вирішення КТС(К) у Рівненській області.
Вона зазначила, що для ефективної взаємодії Відділення з селищною радою необхідною умовою є створення спільного інформаційно-консультаційного центру НСПП та Володимирецької селищної ради (Центр) та призначення керівником Центру особи, на яку згідно розподілу обов'язків у сфері соціального захисту населення покладено участь у соціальному діалозі, веденні колективних переговорів, укладанні територіальних угод, здійсненні контролю за їх виконанням, вирішенні КТС(К) на підприємствах, установах та організаціях, розташованих на даній території відповідно до закону.
Відтак, за результатами робочої зустрічі було підписано Угоду про співпрацю між Відділенням і Володимирецькою селищною радою, яка передбачає оперативний обмін інформацією та взаємодію, спрямовану на поліпшення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях, що розташовані на території Володимирецької селищної ради, запобігання виникненню колективних трудових спорів та сприяння своєчасному їх вирішенню.