E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Pol 01072021Упродовж червня начальник відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) О. Атаманюк провела низку робочих зустрічей з представниками місцевих органів виконавчої влади та соціальними партнерами з метою обговорення Прогнозу розвитку соціально-трудових відносин (СТВ), виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) у другому півріччі 2021 року на території Полтавщини.
Так, 15 червня відбулась зустріч із першим заступником голови Полтавської обласної ради О. Лемешком, під час якої обговорено хід вирішення КТС(К), зареєстрованих на підприємствах області, та стан СТВ на підприємствах, які перебувають на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К). О. Лемешко запропонував Відділенню долучитися до участі у запланованій на липень/серпень Полтавською обласною радою зустрічі експертів різних напрямів роботи та висвітлити питання щодо збереження на Полтавщині атмосфери соціальної рівноваги, попередження конфліктних ситуацій у виробничому середовищі, сприяння встановленню соціального діалогу в ході вирішення КТС(К).
17 червня під час зустрічі з головою Полтавської обласної ради профспілок (Облпрофрада) І. Богуш та її заступником Р. Прокопенком обговорено питання, що виникли у закладах культури м. Кременчук, зокрема, в бібліотеках/філіях. Досягнуто домовленостей щодо підписання нової Угоди про співпрацю між Відділенням та Облпрофрадою.
Зустріч 30 червня О. Атаманюк із Polt 010720211заступником голови правління Полтавського обласного об'єднання організацій роботодавців (ПОООР) В. Псєхою була присвячена стану СТВ у трудових колективах підприємств, установ та організацій Полтавщини, які входять до складу ПОООР. Зокрема, обговорено ускладнення стану СТВ у виробничому підрозділі локомотивного депо "Кременчук" регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Українська залізниця". За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про активне залучення фахівців Відділення до роботи територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.
Відтак, з метою проведення системного аналізу стану СТВ та прогнозування виникнення КТС(К) на підприємствах області сторони домовилися й надалі систематично обмінюватися інформацією щодо наявності розбіжностей, які можуть спричинити виникнення конфліктних ситуацій, проводити спільні наради, консультації та інші заходи, організовувати переговори між сторонами соціального діалогу.