E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

od21022017У рамках Меморандуму про співпрацю між Об’єднанням організацій роботодавців Одеської області та відділенням НСПП в Одеській області (далі – Відділення), з метою удосконалення соціального діалогу, взаємодії його сторін з питань реалізації державної соціальної політики, регулювання соціально-трудових відносин, Відділенням налагоджено тісну співпрацю з організаціями роботодавців Одещини.

16 лютого 2017 року відбулось розширене засідання правління Одеської міської і обласної організацій роботодавців за участі Федерації профспілок Одеської області та Відділення.

На засідання були запрошені голова Федерації профспілок Одеської області В. Буратинський, начальник Відділення О. Шрамков та інші.  

На засіданнірозглядались наступні питання:

1. Про завдання Одеської міської організації роботодавців (далі – ОМОР) щодо підтримки промислового потенціалу міських промислових підприємств, установ і організацій відповідно до підписаної 27 грудня 2016 року Регіональної угоди про регулювання принципів і норм реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин.

2. Про план роботи Одеської міської організації роботодавців на 2017 рік.

3. Прийом у члени ОМОР.

По першому питанню порядку денного перед учасниками заходу виступив голова ОМОР Ю. Шендеровський.

У своєму виступі Ю. Шендеровський зазначив, що у 2013-2016 роках керівництву міста Одеси та ОМОР вдалося зберегти та продовжити практику соціального партнерства.

У зазначений період стабільно проводились міські тристоронні соціально-економічні ради, регулярним було вивчення економічного стану міських підприємств керівниками міста Одеси тощо.

Позитивним моментом було прийняття 27 січня 2016 року Територіальної угоди про регулювання основних принципів та норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин у місті Одесі на 2017-2019 роки.

Начальник Відділення О. Шрамков повідомив присутнім про відновлення соціального діалогу на рівні області і перспективи роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради та обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

По другому і третьому питанню виступив генеральний директор виконавчої дирекції ОМОР, радник Одеського міського голови Є. Дрозд, який зазначив, що у 2017 році ОМОР своїм головним завданням вважає підтримку міських промислових підприємств, збільшення їх промислового потенціалу, недопущення ліквідації робочих місць, забезпечення умов легалізації зайнятості населення тощо.

Заключна частина засідання була присвячена питанням удосконалення соціального діалогу у місті Одесі. Ю. Шендеровський подякував учасникам заходу за конструктивну і плідну співпрацю та висловив побажання щодо подальшого співробітництва задля забезпечення соціальної стабільності на Одещині.