E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

М. Максименко, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області

chern2402201720 лютого у приміщенні Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбувся круглий стіл на тему: «Соціальна справедливість ? принцип успішного життя». Захід пройшов за участі лідерів обласних організацій галузевих профспілок та соціальних партнерів.

Відкриваючи засідання, голова Федерації профспілкових організацій області І. Москаленко наголосив на тому, що в Україні сьомий рік поспіль відзначається День соціальної справедливості, який був проголошений з метою привернення уваги громадськості до вирішення таких значущих питань, як соціальний захист населення, рівноправність жінок і чоловіків у різних галузях життєдіяльності, подолання бідності та підвищення рівня добробуту.

Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації О. Русін поінформував присутніх про основні напрями та показники діяльності відомства.

Заступник начальника відділу питань додержання законів про працю, зайнятість та інших нормативних актів Управління Держпраці у Чернігівській області Д. Козлов наголосив на необхідності спільної роботи з профспілками у питанні дотримання роботодавцями мінімальних соціальних гарантій. За словами чиновника, наразі проводиться щотижневий моніторинг за результатами перевірок і звернень громадян.

Заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості М. Торжевський озвучив низку проблем ринку праці. Зокрема, це відсутність кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей, постійне скорочення чисельності економічно активного населення та штатних працівників підприємств, низька заробітна плата за пропонованими вакансіями.

Заступник начальника відділення НСПП і примирення в області М. Максименко у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на питаннях оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні та конфліктних ситуацій у трудових колективах підприємств, установ та організацій.

Заступник начальника Головного управління статистики у Чернігівській області Т. Дусь оголосила деякі дані стосовно рівня оплати праці в області. За її словами, найбільш оплачуваними є працівники банків, страхових компаній, підприємств сфери комунікацій. У промисловості – найвищі показники рівня заробітної плати у галузі виробництва взуття. На жаль, низькою залишається оплата праці соціально значущих професій лікарів та вчителів, а також сфери поштових перевезень та виробництва меблів.

В обговоренні теми круглого столу брали участь й керівники обласних організацій галузевих профспілок.

Наприкінці засідання круглого столу присутні досягли домовленості щодо консолідації спільних зусиль, спрямованих на соціальний захист населення у різних сферах життєдіяльності та підвищення рівня добробуту жителів та працівників Чернігівщини.