E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

М.Адам, головний спеціаліст відділення НСПП в Львівській області

16 та 27 лютого 2017 року у відділенні НСПП в Львівській області (далі – Відділення) проведено узгоджувальні зустрічі із представниками найманих працівників комунальних стоматологічних поліклінік м. Львова, які звернулись до Відділення з приводу значного загострення стану соціально-трудових відносин у стоматологічних поліклініках міста через прийняте рішення про реорганізацію цих установ.

В узгоджувальних зустрічах взяли участь голови профспілкових комітетів 4 комунальних стоматологічних поліклінік м. Львова, голова Львівської міської організації профспілки працівників охорони здоров'я України А.І. Варава, голова ГО "Об'єднання молодих лікарів комунальних стоматологічних поліклінік" Ю.Р. Казмірчук та керівництво Відділення.

На думку профспілкового активу, рішення про реорганізацію стоматологічних поліклінік м. Львова, які є комунальними закладами, не має відповідних правових підстав та порушує право на безоплатну медичну допомогу.

Трудові колективи стоматологічних поліклінік вимагають зупинити заходи щодо реорганізації поліклінік, передбачені ухвалами сесії Львівської міської ради від 09.02.2017 року, у зв’язку з порушенням положень ч. 3 ст. 49 Конституції України, ст. 494 КЗпП України; зберегти існуючі соціально-економічні умови праці та робочі місця працівників, а також забезпечити виконання положень колективного договору.

Відділенням у межах компетенції надано роз’яснення профспілковому активу стоматологічних поліклінік м. Львова щодо вирішення вимог найманих працівників у правовому полі відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Зазначені заклади охорони здоров'я внесені Відділенням до бази даних підприємств з метою здійснення постійного моніторингу стану соціально-трудових відносин.

За результатами проведеної узгоджувальної зустрічі профспілкові лідери стоматологічних поліклінік м. Львова мають намір вирішувати проблемні питання правовим шляхом, відповідно до чинного законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).