E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

OD050420173З метою забезпечення соціального миру у трудових колективах Одещини, підвищення рівня правової обізнаності сторін соціального діалогу відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) продовжує активно співпрацювати з вищими навчальними закладами міста Одеси.

Так, багато років Відділення плідно взаємодіє з Одеським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (далі – ОРІДУ НАДУ). Вже декілька років О.Шрамков очолює Державну екзаменаційну комісію №1 по прийому державних екзаменів і захисту магістерських робіт слухачів ОРІДУ НАДУ.

У рамках Договору про співробітництво між ОРІДУ НАДУ і Відділенням 4 квітня 2017 року відбулась робоча зустріч начальника Відділення О.Шрамкова з директором ОРІДУ НАДУ, доктором політичних наук, професором, заслуженим працівником освіти М.Іжею.

Під час зустрічі було обговорено перспективи розвитку соціально-трудових відносин у складних сьогоденних умовах. О.Шрамков ознайомив М.Іжу з основними напрямами діяльності Відділення та наголосив на необхідності подальшого більш активного співробітництва з метою підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу, формування необхідних знань щодо врегулювання розбіжностей у соціально-трудових відносинах відповідно до законодавства України.

О.Шрамков підкреслив важливість правового виховання майбутніх спеціалістів для забезпечення конструктивного соціального діалогу та вирішення трудових конфліктів легітимним шляхом, використовуючи правові засоби захисту своїх прав та законних інтересів.

У межах зустрічі сторони запланували ряд спільних заходів, серед яких проведення на базі ОРІДУ НАДУ навчального семінару по узагальненню досвіду НСПП у напрямі здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення здійснення соціального діалогу в Україні відповідно до Плану роботи НСПП на 2017 рік.OD050420172

Було досягнуто домовленості щодо більш активного залучення співробітників Відділення до навчального процесу (читання лекцій, проведення семінарських і практичних занять), продовження практики стажування викладачів і слухачів ОРІДУ НАДУ на базі Відділення, організації переддипломної практики, а також допомоги при написанні магістерських та наукових робіт.

Також сторони обговорили можливість участі викладачів кафедри права і законотворчого процесу ОРІДУ НАДУ у заходах Відділення, взаємного обміну науковими публікаціями у фахових виданнях ОРІДУ НАДУ та на сторінках Бюлетеня НСПП.

Відділення і надалі сприятиме підвищенню рівня правової обізнаності сторін соціально-трудових відносин на Одещині.