E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Riv0909202108 вересня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Т. Фокіної та заступника начальника Відділення О. Турчинської з головою Рівненської обласної організації профспілки працівників автотранспорту і шляхового господарства України (Профспілка) А. Борисюком, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин на ДчП "Рівненський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України."
Голова профспілки висловив занепокоєння ситуацією, що склалась на вказаному підприємстві. Починаючи з 2019 року спостерігається постійне зменшення фактичних обсягів виконаних робіт та наданих послуг, оскільки більшу частину ринку з надання послуг/виконання робіт з експлуатаційного утримання та ремонту доріг в області займають приватні підрядники.
Дочірнє підприємство не має можливості конкурувати з приватними підрядниками на належному рівні, тому змушене скорочувати свої потужності та чисельність кваліфікованого персоналу (станом на 01.01.2021 – 726 осіб, 01.09.2021 – 489 осіб). Через неконкурентоспроможність підприємства виникає заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам і, як наслідок, ускладнення стану соціально-трудових відносин у трудовому колективі.
Т. Фокіна надала рекомендації та роз'яснення щодо шляхів стабілізації стану соціально-трудових відносин та наголосила на необхідності дотримання положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
За результатами зустрічі конфліктну ситуацію на ДчП "Рівненський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" взято на облік Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).