E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
У вересні фахівцями відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) проведено моніторинг стану соціально-трудових відносин (СТВ) у закладах освіти комунальної власності територіальної громади Хмельницької області, за результатами якого в окремих закладах виявлено розбіжності між сторонами СТВ щодо зміни істотних умов праці.
Зокрема, за результатами встановлено, що на поточний навчальний рік набір учнівського контингенту до Вовковинецької гімназії Хмельницької обласної ради не проводився. Дана ситуація викликала значне незадоволення та погіршення соціально-психологічного клімату у трудовому колективі закладу, адже 63 працівника можуть залишитися без роботи. З метою недопущення загострення стану СТВ фахівцями Відділення проведено низку узгоджувальних зустрічей з представниками трудового колективу, під час яких надано рекомендації і роз'яснення щодо застосування норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
За підсумками моніторингу стану СТВ у закладах освіти конфліктні ситуації, пов'язані із зміною істотних умов праці, зокрема у Орининській та Плужненській гімназіях Хмельницької обласної ради, взято на облік Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).
Фахівці Відділення і надалі вживатимуть заходи з метою запобігання виникненню КТС(К) та сприятимуть врегулюванню конфліктних ситуацій в освітніх закладах області.