E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
У лютому фахівцями відділення НСПП в Черкаській області (Відділення), у рамках запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), проведено узгоджувальні зустрічі з керівниками КП "Чигирин "Чигиринської міської ради" В. Ключником та КП "Комунальник-М" Г. Обаразом, під час яких обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах.
За результатами узгоджувальних зустрічей встановлено, що заборгованість із виплати заробітної плати на обох підприємствах утворилася через складний фінансово-економічний стан, спричинений невідповідністю діючих тарифів їх економічно обґрунтованому рівню та несвоєчасними розрахунками споживачів за отримані послуги.
В. Ключник повідомив, що на КП "Чигирин" Чигиринської міської ради" частково, у сумі 188,9 тис грн, погашена заборгованість із виплати заробітної плати за жовтень 2021 року. Проте, повністю погасити заборгованість підприємство наразі не в змозі. Зокрема, з 14 лютого розпочалася процедура обговорення питань стосовно нових економічно обґрунтованих тарифів, які розроблені на підприємстві. У разі ухвалення та затвердження їх Чигиринською міською радою, вони почнуть діяти з березня, що дасть можливість покращити фінансовий стан.
Г. Обараз повідомив, що на КП "Комунальник-М" також не вдалося остаточно погасити заборгованість із виплати заробітної плати ще за серпень 2021 року. Введення в дію з початку 2022 року, затверджених Маньківською селищною радою нових тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, ще не дало суттєвих результатів. Продовжує існувати значна заборгованість за надані послуги.
Під час узгоджувальних зустрічей, керівникам підприємств надані рекомендації щодо подальших шляхів врегулювання конфліктних ситуацій.