E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
У рамках запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) 26 квітня начальник відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) С. Паюк провела низку дистанційних узгоджувальних зустрічей з представниками адміністрацій підприємств, конфліктні ситуації на яких перебувають на обліку Відділення. Обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у колективах.
Так, з лютого на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К) перебували конфліктні ситуації у окремих закладах охорони здоров'я. Розбіжності між сторонами виникли через зміну істотних умов праці та невиконання законодавства про працю в частині оплати праці.
На КНП "Ярмолинецька багатопрофільна лікарня" Ярмолинецької селищної ради було заплановано закриття одного з відділень лікарні та скорочення 18 працівників. Фахівці Відділення, у межах повноважень, сприяли налагодженню конструктивного діалогу між найманими працівниками та адміністрацією, надавали рекомендації щодо шляхів врегулювання розбіжностей між сторонами.
Під час узгоджувальної зустрічі з директором лікарні А. Соломон та юристом Т. Денисюк, з'ясовано, що завдяки своєчасно вжитим заходам та у зв'язку з введенням воєнного стану, процес реорганізації закладу призупинено, робочі міста збережено. Наразі стан СТВ на КНП "Ярмолинецька багатопрофільна лікарня" стабільний.
Причиною виникнення конфліктної ситуації на КНП "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" Теофіпольської селищної ради стала заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам у сумі 1,3 млн грн. Під час зустрічі директор лікарні С. Шкраба поінформував, що, завдяки надходженню коштів від Національної служби здоров'я України, зарплатні борги погашено у повному обсязі.
За результатами узгоджувальних зустрічей з представниками КНП "Ярмолинецька багатопрофільна лікарня" та КНП "Теофіпольська багатопрофільна лікарня" прийнято рішення про зняття конфліктних ситуацій у зазначених закладах з обліку Відділення, у зв'язку з врегулюванням розбіжностей між сторонами СТВ.
Крім того, під час зустрічі з директором обласної фірми "Кіновідеопрокат" Т. Калюжною з'ясовано, що заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам частково погашено. Наразі стан СТВ у колективі стабільний, адміністрація продовжує здійснювати заходи задля погашення зарплатних боргів у повному обсязі. У свою чергу, фахівці Відділення й надалі сприятимуть врегулюванню конфліктної ситуації на зазначеному підприємстві.