E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
З метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у жовтні фахівцями відділення НСПП в Сумській області були проведені узгоджувальні зустрічі із представниками сторін соціально-трудових відносин, конфліктні ситуації на яких перебувають у системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) відділення.
Під час узгоджувальних зустрічей обговорено загальний стан СТВ у трудових колективах та перспективи погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Так, за результатами розмови з представником від трудового колективу ТОВ Кінотеатр "Дружба" з'ясовано, що заборгованість із виплати заробітної плати погашено, стан СТВ у закладі стабільний.
На жаль, ситуація з погашенням заборгованості на інших 5 підприємствах, що перебувають на обліку відділення, залишається складною.
Спілкуючись з керівним складом підприємств, де наразі існує порушення норм чинного трудового законодавства, фахівці відділення вкотре підкреслили важливість конструктивного діалогу між найманими працівниками та роботодавцями.
За результатами узгоджувальних зустрічей прийнято рішення про зняття конфліктної ситуації у ТОВ Кінотеатр "Дружба" з обліку відділення у зв'язку з врегулюванням. На інших підприємствах: КП "Шостка-Зеленбуд", ДП "Наумівський спиртовий завод", ТОВ "Газтех", КП "Шосткинський казенний завод "Зірка", ДП "Завод обважнених бурильних та ведучих труб" відділенням й надалі здійснюватимуться заходи з метою найшвидшого врегулювання конфліктних ситуацій.