E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
У рамках моніторингу стану соціально-трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у галузі охорони здоров'я 16-17 січня фахівцями відділення НСПП у Волинській області проведено дистанційні узгоджувальні зустрічі зі сторонами соціально-трудових відносин КНП "Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги", КП "Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради" та КП "Цуманська лікарня Цуманської селищної ради".
Директорка КНП "Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги" Жанна Бучко поінформувала, що зарплатні борги погашено у повному обсязі, стан соціально-трудових відносин у колективі наразі стабільний.
У зв'язку з врегулюванням розбіжностей між сторонами прийнято рішення про зняття конфліктної ситуації у закладі з обліку відділення.
Під час зустрічі з головним бухгалтером КП "Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради" Іриною Мартинюк з'ясовано, що заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам погашено частково. Наразі стан соціально-трудових відносин у колективі стабільний, оскільки працівники з порозумінням ставляться до ситуації, що склалася у воєнний час. Адміністрація підприємства продовжує вживати заходи задля погашення зарплатних боргів у повному обсязі.
Голова первинної профспілкової організації КП "Цуманська лікарня Цуманської селищної ради" Ірина Мельник поінформувала, що стан соціально-трудових відносин у колективі ускладнений через наявність заборгованості із виплати заробітної плати за листопад-грудень 2022 року, сума якої склала 478,9 тис. грн. Заборгованість виникла у зв'язку з несвоєчасним надходженням коштів від Національної служби здоров'я України.
Представникам сторін соціально-трудових відносин надано роз'яснення щодо практичного застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
За результатами зустрічей прийнято рішення щодо взяття на облік відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) конфліктної ситуації на КП "Цуманська лікарня Цуманської селищної ради".
Фахівці відділення й надалі здійснюватимуть моніторинг стану соціально-трудових відносин у зазначених закладах охорони здоров'я та на інших підприємствах Волині.