E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
10 вересня начальник відділення НСПП (Відділення) С. Власенко провів робочу зустріч із виконавчим директором Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців (Об'єднання) Т. Яворською.
Т. Яворська повідомила, що упродовж останніх п'яти років кількість членів Об'єднання скоротилася на 31%. Значні втрати відбулися під час запровадження в Україні та за її межами обмежувальних карантинних заходів, через що частина підприємств припинила/призупинила свою діяльність. Це негативно вплинуло на можливість Об'єднання здійснювати роботу щодо підвищення соціальної відповідальності керівників підприємств та їх правової обізнаності в питаннях соціально-трудових відносин. Позначилася пандемія коронавірусу 2020-2021 років і на можливості Об'єднання брати активну участь у захисті соціально-економічних прав населення області в якості члена територіальної Тристоронньої соціально-економічної ради, створеної Черкаською обласною державною адміністрацією, Черкаським обласним об'єднанням організацій роботодавців та Федерацією профспілок Черкаської області. З початку 2021 року не відбулося жодного засідання її учасників. Разом з тим, складний фінансово-економічний стан багатьох підприємств області потребує прийняття скоординованих та виважених рішень щодо їх підтримки та організації роботи, особливо з огляду на можливе посилення карантинних заходів восени поточного року.
С. Власенко поінформував, що з початку 2021 року Відділення сприяло вирішенню 4 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) на 4 підприємствах та врегулюванню 23 конфліктних ситуацій (КС) у трудових колективах 22 підприємств, установ та організацій області, з яких лише 3 входили до складу Об'єднання. КС між найманим працівниками та адміністраціями цих підприємств врегульовано за сприяння Відділення упродовж 1-4 місяців, що свідчить про відповідальну позицію їх керівництва та ефективність роботи Об'єднання. З огляду на це, викликає занепокоєння скорочення кількості членів Об'єднання, а відтак, і можливості його впливу на формування правової свідомості керівництва значної кількості підприємств області.
За результатами робочої зустрічі, сторонами вирішено і надалі взаємодіяти у напрямі своєчасного та ефективного врегулювання КС у сфері соціально-трудових відносин і вирішення КТС(К), виникнення яких можливе на підприємствах-членах Об'єднання.