E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

ZH2709202122 вересня відбулося засідання Житомирської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, в якому взяв участь начальник відділення НСПП в Житомирській області (Відділення) С. Лісневський.
Під час засідання С. Лісневський поінформував про стан соціально-трудових відносин (СТВ) в регіоні, відзначив роль соціального діалогу у забезпеченні соціальної стабільності в суспільстві, зокрема в умовах впровадження адміністративно-територіальної реформи. Охарактеризував основні причини виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) між найманими працівниками та роботодавцями, зазначивши, що найчастіше розбіжності між сторонами СТВ виникають у зв’язку з порушенням законодавства про працю.
Запропонував об'єднаним територіальним громадам області активізувати роботу органів соціального діалогу з метою визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень сторонами соціального діалогу, що представляють інтереси працівників, роботодавців, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, з питань регулювання трудових, соціальних та економічних відносин. Зазначені пропозиції внесено до проєкту рішення ради.
Насамкінець начальник Відділення відзначив роль територіальної тристоронньої соціально-економічної ради як консультативного та узгоджувального органу для ведення соціального діалогу в регіоні. Окрім того, поінформував про підтвердження репрезентативності Федерації профспілок Житомирської області і Житомирської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України, та про визнання репрезентативною Професійну спілку працівників підприємств приватних форм власності, вручивши відповідні свідоцтва представникам профспілок.