E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Pol29092021У рамках співпраці відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) з соціальними партнерами, з метою отримання інформації про стан соціально-трудових відносин (СТВ) у закладах охорони здоров'я, упродовж вересня проведено низку робочих зустрічей з представниками профспілок та облдержадміністрації.
Так, 14 вересня відбулася робоча зустріч в. о. начальника Відділення О. Кротової з директором Департаменту охорони здоров'я ОДА (Департамент) В. Лисаком, який зазначив, що в рамках децентралізації більшість закладів охорони здоров'я реорганізовують, а це в свою чергу призводить до ускладнення стану СТВ.
О. Кротова повідомила, що на обліку Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К) перебувають конфліктні ситуації на КНП "Чорнухинська лікарня" та КНП "Чутівська центральна лікарня". Звернула увагу, що представникам медичних закладів надано консультації та рекомендації щодо врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ в межах чинного законодавства.
28 вересня відбулася робоча зустріч начальника Відділення О. Атаманюк з головою Полтавської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України О. Кувічком, який повідомив, що наразі стан СТВ у медичних закладах області стабільний, але в деяких закладах охорони здоров'я спостерігаються випадки несвоєчасності виплати заробітної плати медичним працівникам. Причиною затримки виплати заробітної плати є несвоєчасність надходження коштів від Національної служби здоров'я України за надані медичні послуги.
О. Атаманюк поінформувала про заходи, які вживаються фахівцями Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К) у медичних закладах, та надала роз'яснення щодо процедури підтвердження репрезентативності на територіальному рівні, оскільки термін дії свідоцтва про підтвердження репрезентативності Полтавської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України закінчується в поточному році.
Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії з метою своєчасного реагування на ускладнення стану СТВ у закладах охорони здоров'я Полтавщини.