E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

KHM2910202127 жовтня в Управлінні Держпраці у Хмельницькій області (Управління) відбулось засідання робочої групи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та зниження рівня незадекларованої праці, у якому взяла участь начальник відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) С. Паюк.
У засіданні взяли участь представники головних управлінь Державної податкової служби України, Пенсійного фонду України, Національної поліції, Держпродспоживслужби, Хмельницького обласного центру зайнятості, Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, Федерації профспілок Хмельницької області та Об'єднання організацій роботодавців Хмельницької області.
Під час засідання обговорено результати роботи за 9 місяців поточного року щодо зниження рівня незадекларованої праці та погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях області. Крім того, окреслено шляхи подальшої співпраці та погоджено план спільних заходів, спрямованих на погашення зарплатних боргів та зниження рівня незадекларованої праці. Наголошено на необхідності оперативного обміну інформацією щодо порушення законодавства про працю, зокрема в частині належного оформлення трудових відносин, суб'єктами господарювання Хмельниччини.
У свою чергу С. Паюк зазначила, що на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) перебувають конфліктні ситуації на підприємствах-боржниках: ДП "Нігинський кар'єр", Кам'янець-Подільське колективне швейне підприємство, КНП "Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка". Фахівцями Відділення вживаються відповідні заходи задля найшвидшого врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин.