E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

VOL30.11.202126 листопада у відділенні НСПП у Волинській області (Відділення) відбулась нарада, у який взяли участь трудові арбітри та посередники НСПП, виконавчий директор Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців В. Кривович, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області "Волинська економічна ліга" А. Лищук, директор Агенції регіонального розвитку Волинської області О. Тарасюк.
Розпочавши нараду, начальник Відділення В. Демидюк повідомив, що у поточному році оновився склад посередників НСПП. Завдяки реалізації Проєкту Міжнародної організації праці "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні", що фінансується Урядом Данії в рамках Данської програми сусідства (DANEP), у Луцьку відбувся навчальний регіональний семінар на тему: "Посередництво у врегулюванні колективних трудових спорів", за результатами якого посвідчення посередників НСПП отримали начальник управління економічного розвитку та торгівлі Волинської обласної державної адміністрації А. Банера та доцент кафедри кримінального права і процесу Волинського національного університету ім. Лесі Українки З. Зарадюк, а діючі посередники НСПП підвищили кваліфікацію.
В. Демидюк поінформував про результати роботи Відділення за січень-жовтень 2021 року. Так, за сприяння Відділення вирішено 10 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)). Крім того, фахівці Відділення здійснювали заходи з метою запобігання виникненню КТС(К) на 45 підприємствах, в установах, організаціях області. Основною причиною виникнення конфліктних ситуацій у колективах залишається заборгованість із виплати заробітної плати. За результатами вжитих заходів підприємствами погашено заборгованість із заробітної плати у сумі 20,6 млн грн.
В. Демидюк висловив вдячність за співпрацю та зазначив, що фахівці Відділення, у взаємодії з позаштатним активом і соціальними партнерами, й надалі сприятимуть поліпшенню стану соціально-трудових відносин на підприємствах області та врегулюванню розбіжностей між найманими працівниками та роботодавцями.