E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

RIV30.11.202126 листопада відбулась робоча зустріч керівництва відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) з головою Рівненської обласної організації профспілки працівників культури України П. Давидюком, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у закладах культури, які входять до складу профспілки.
П. Давидюк поінформував, що наразі стан СТВ у деяких закладах культури ускладнений, У зв'язку з ліквідацією районів в області відбулась також ліквідація відділів культури і туризму районних державних адміністрацій та передача їх на баланс територіальних громад, що супроводжувалось закриттям окремих закладів та скороченням висококваліфікованих кадрів. Наразі через карантинні заходи фінансово-економічне становище закладів культури значно погіршилося.
Т. Фокіна наголосила на необхідності вирішення розбіжностей між сторонами СТВ виключно у рамках правового поля та надала роз'яснення щодо практичного застосування норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
Насамкінець досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Підкреслено важливість оперативного обміну інформацією про стан соціально-трудових відносин у закладах культури області задля своєчасного вжиття заходів щодо його стабілізації.