E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
15-16 грудня Голова Національної служби посередництва і примирення Олександр Окіс, начальник відділу аналітично-інформаційної роботи та прогнозування НСПП Олена Скуратовська та заступник начальника відділу правового забезпечення НСПП Оксана Дєда з дводенним робочим візитом відвідали Черкащину.
У рамках робочого візиту Керівник НСПП провів розмову із головою Черкаської обласної державної адміністрації Олександром Скічком та зустрівся із заступником голови Черкаської обласної державної адміністрації Віктором Гусаком.
Під час спілкування очільника Служби з керівництвом області було обговорено пріоритетні напрями співпраці відділення НСПП в Черкаській області з обласною державною адміністрацією з метою подальшого об'єднання зусиль, спрямованих на захист прав сторін соціального діалогу, поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх своєчасному вирішенню на підприємствах Черкащини.
Крім того, було обговорено питання подальшої участі фахівців відділення НСПП у засіданнях колегій облдержадміністрації, робочих зустрічах, семінарах, конференціях, круглих столах, нарадах з метою оперативного обміну інформацією щодо ускладнення стану СТВ та вжиття спільних дієвих заходів.
Окремо, Олександр Окіс акцентував увагу на питаннях репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців Черкаської області, зазначивши, що приймати участь у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегувати своїх представників до органів соціального діалогу, мають право лише ті професійні спілки, організації роботодавців та їх об'єднання, які пройшли процедуру оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності), та яких визнано репрезентативними, відповідно до вимог Закону України "Про соціальний діалог в Україні".
Насамкінець заходу сторони висловили взаємну подяку за конструктивну розмову та підтвердили намір щодо подальшої співпраці у питаннях збереження соціального спокою на теренах області.
Того ж дня, у приміщенні відділення НСПП в Черкаській області, відбулась робоча зустріч Олександра Окіса з головою Федерації профспілок Черкаської області Петром Шевченком та виконавчим директором Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців "Федерація роботодавців Черкащини" Тетяною Яворською, у якій взяли участь начальник відділу аналітично-інформаційної роботи та прогнозування НСПП Олена Скуратовська, заступник начальника відділу правового забезпечення НСПП Оксана Дєда та фахівці відділення.
Учасники заходу обговорили стан соціально-трудових відносин у провідних галузях економіки області, окремо зупинившись на ключових проблемах сфери охорони здоров'я, які потребують невідкладного вирішення.
Петро Шевченко та Тетяна Яворська відзначили успішну багаторічну співпрацю відділення як з профспілками, так і з роботодавцями, завдяки якій лише у поточному році вдалось забезпечити певну стабільність стану соціально-трудових відносин та вчасно запобігти виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на 22 підприємствах області.
По закінченню робочої зустрічі Олена Скуратовська та Оксана Дєда проаналізували аналітично-інформаційну та правову роботу відділення за 11 місяців п. р. і надали певні рекомендації щодо її подальшого удосконалення, зазначивши при цьому достатньо високий рівень організації роботи відділення.
За підсумками робочого візиту Голова НСПП провів нараду із фахівцями відділення, окресливши основні напрями діяльності на 2022 рік, що впливатиме на подальше формування позитивного іміджу та підвищення інституційної спроможності НСПП у цілому.
"Це був дуже насичений та продуктивний візит з широкого кола питань, які стосуються насамперед забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин на підприємствах Черкащині та подальшого розвитку соціального діалогу, але його результати ми зможемо оцінити через певний час" – підкреслив Олександр Окіс.