E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

RIV07.02.202203 лютого, за результатами моніторингу стану соціально-трудових відносин (СТВ) у галузі охорони здоров'я області, відбулись робочі зустрічі начальника відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Т .Фокіної та радника Голови НСПП М. Краська із заступником директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації В. Демидовим та заступником голови Рівненської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров'я України М. Коханюком.
Під час зустрічей обговорено стан соціально-трудових відносин у закладах охорони здоров'я області. Зокрема, було наголошено, що відповідно до Постанови КМУ "Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я" № 2 від 12.01.2022 має відбутись підвищення заробітної плати лікарям та медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної та комунальної власності відповідно. Проте, рівень фінансування закладів охорони здоров'я є недостатнім. Саме тому, деякі керівники медичних закладів намагаються примушувати медичних працівників переходити на 0,5 чи 0,75 ставки, що суттєво ускладнює стан соціально-трудових відносин у медичних колективах.
Фахівці Відділення поінформували, що на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) перебувають 4 заклади охорони здоров'я. Зокрема, найбільш напружений стан СТВ спостерігається на КП "Острозька обласна психіатрична лікарня" Рівненської обласної ради, де заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам, за оперативними даними, станом на 28.01.2022 становить майже 3,5 млн грн.
Наприкінці зустрічей досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії з метою оперативного реагування на ускладнення стану СТВ у закладах охорони здоров'я області.