E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
POL2406202223 червня відділенням НСПП в Полтавській області (Відділення) спільно з ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі" проведено засідання круглого столу на тему: "Соціально-економічні детермінанти в Полтавському регіоні в сучасних умовах".
У заході взяли участь фахівці Відділення, професорсько-викладацький склад університету, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, організацій профспілок та роботодавців, трудові арбітри та незалежні посередники НСПП, представники волонтерських організацій та внутрішньо переміщені особи.
Відкривши засідання, ректор університету О. Нестуля поінформував про роботу навчального закладу як гуманітарного хабу для внутрішньо переміщених осіб.
Під час заходу обговорено проблеми зайнятості, розглянуті питання: "Пріоритетні напрямки сучасного попиту та пропозиції на ринку праці Полтавського регіону", "Зайнятість 2022 – зміни, обмеження, прогнози", "Людина в координатах сучасної економіки та глобальної соціоекономічної реальності", "Домінанти та пріоритети розвитку соціальної політики на підприємствах".
О. Атаманюк висвітлила діяльність Відділення в умовах воєнного стану, ознайомила зі змінами щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності). Наголосила на важливості розвитку соціального діалогу як процесу визначення та зближення позицій сторін в реаліях сьогодення.
Представники Полтавської обласної ради, обласного центру зайнятості та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області поінформували про новели законодавства у відповідних сферах діяльності та відповіли на поставлені запитання. Отримані пропозиції щодо можливості надання підтримки окремим підприємствам вирішено винести на розгляд сесії обласної ради.
Крім того, під час засідання обговорено нагальні проблеми підприємств різних галузей та стан соціально-трудових відносин у колективах, розглянуто питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, їх адаптації в нових життєвих умовах.
За результатами засідання круглого столу досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою підвищення рівня правової обізнаності населення з питань організації трудових відносин в умовах воєнного стану.