E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
У рамках проведення моніторингу стану соціально-трудових відносин (СТВ), 20 липня відбулася робоча зустріч головного спеціаліста відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) В. Драгомерецької з в. о. директора комунального некомерційного підприємства "Черкаська міська дитяча лікарня" (КНП "Черкаська міська дитяча лікарня") К. Попко та головою профспілкового комітету Л. Щирик.
Л. Щирик повідомила, що, наразі, стан СТВ на КНП "Черкаська міська дитяча лікарня" нестабільний, у зв'язку із наступним вивільненням частини найманих працівників та можливою зміною істотних умов праці для решти працівників.
К. Попко зазначила, що у зв'язку із складним фінансовим станом, зумовленим недостатнім фінансуванням закладу Національною службою здоров'я України (НСЗУ), 15 вересня 2022 року має відбутися вивільнення 1/4 найманих працівників (близько 90 осіб), про що усіх попереджено письмово.
Водночас, відповідно до постанови КМУ від 01.07.2022 № 741 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення", для надавачів медичних послуг, які розташовані на території, на якій введено воєнний стан, протягом строку дії такого стану фактична вартість медичних послуг, передбачених пакетом медичних послуг, на місяць розраховується на рівні фактичної вартості медичних послуг, наданих за таким пакетом медичних послуг, станом на 1 липня 2022 року.
Через це, за інформацією К. Попко, у ІІ півріччі 2022 року виникатимуть ще більші труднощі з фінансуванням медичного закладу НСЗУ та своєчасною виплатою заробітної плати.
Під час робочої зустрічі, В. Драгомерецька надала роз'яснення представникам сторін СТВ щодо застосування норм трудового законодавства.
З метою запобігання виникненню КТС(К), конфліктну ситуацію на КНП "Черкаська міська дитяча лікарня" взято на облік Відділення.