E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
Od18.08.202217 серпня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Одеській області (Відділення) О.Шрамкова з головою Одеської обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України О.Чеганенком.
Під час зустрічі обговорено стан та динаміку соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах хімічної та нафтохімічної промисловості Одещини.
О.Чеганенко зазначив, що наразі у скрутному фінансовому становищі перебуває АТ "Одеський припортовий завод", одне з найбільших хімічних підприємств України. Відповідно до рішення Шевченківського районного суду міста Києва накладено арешт на окремі товарно-матеріальні цінності заводу. Наразі через блокування Чорного моря підприємство повністю втратило можливість виробляти та перевантажувати продукцію. Через наявність заборгованості із виплати заробітної плати стан СТВ на заводі ускладнений. Відбувається масове звільнення висококваліфікованого персоналу, який забезпечує техногенну та екологічну безпеку в регіоні.
У свою чергу О.Шрамков наголосив на необхідності вирішення розбіжностей між сторонами СТВ виключно у рамках правового поля.
Насамкінець зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю, зокрема, надання фахівцями Відділення сторонам СТВ консультацій з питань застосування норм трудового законодавства в умовах воєнного стану та роз'яснень окремих положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".