E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
18 серпня в.о. начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) О.Петренко провів робочу зустріч із головою Федерації профспілок Черкаської області (ФПО) П.Шевченком, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у закладах охорони здоров'я області.
П.Шевченко зазначив, що стан СТВ у окремих закладах охорони здоров'я ускладнений через несвоєчасність виплати заробітної плати найманим працівникам. ФПО вживає відповідних заходів щодо стабілізації стану СТВ.
У свою чергу О.Петренко поінформував про заходи, здійснені фахівцями Відділення з метою врегулювання конфліктної ситуації на КНП "Черкаська дитяча міська лікарня", та результати моніторингу стану СТВ на КНП "Черкаський протитуберкульозний диспансер Черкаської обласної ради".
Так, на КНП "Черкаська міська дитяча лікарня" стан СТВ поліпшився, завдяки тому, що Черкаською міською радою прийнято рішення про виділення з місцевого бюджету 6,9 млн грн для виплати заробітної плати працівникам лікарні. На КНП "Черкаський протитуберкульозний диспансер" Черкаської обласної ради" стан СТВ залишається ускладненим, у зв'язку з несвоєчасністю виплати заробітної плати. Причиною затримки у виплаті заробітної плати є недофінансування закладу Національною службою здоров'я України. За результатами моніторингу стану СТВ прийнято рішення про взяття конфліктної ситуації на КНП "Черкаський протитуберкульозний диспансер" на облік Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).
О. Петренко зазначив, що фахівцями Відділення, у межах повноважень, надаються консультації сторонам СТВ щодо особливостей застосування норм трудового законодавства в умовах воєнного стану та з інших питань.
За результатами робочої зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою стабілізації стану СТВ на підприємствах, в установах, організаціях області.