E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
Dn21.09.202219 вересня відбулась робоча зустріч фахівців відділення НСПП в Дніпропетровській області (Відділення) з першим заступником голови Місцевої професійної спілки "Об'єднання працівників освіти" (м. Дніпро) В. Ветлянським.
Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин в освітніх закладах, питання дотримання трудового законодавства та шляхи забезпечення соціальної стабільності у колективах.
В. Ветлянський повідомив, що до Місцевої професійної спілки "Об'єднання працівників освіти", яка була створена у 2019 році, входить 365 закладів освіти міста Дніпра. У зв'язку з цим профспілковий діяч виявив свою зацікавленість у процедурі проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні.
Начальник Відділення І. Чуб надав відповідні роз'яснення щодо критеріїв репрезентативності та порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності/підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок.
У свою чергу заступник начальника Відділення В. Гондза надала роз'яснення щодо практичного застосовування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та порекомендувала, у разі загострення стану соціально-трудових відносин в освітніх закладах, звернутись до Відділення.
За результатами робочої зустрічі досягнуто домовленості про подальшу співпрацю, спрямовану на налагодження конструктивного діалогу між сторонами соціально-трудових відносин.