E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
KHA0802202307 лютого начальник відділення НСПП в Харківській області Сергій Лайков взяв участь у семінарі сторін соціального діалогу "Про підсумки колдоговірної кампанії 2022 року та завдання на 2023 рік", що відбувся у Департаменті соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації. Учасниками заходу стали представники Об'єднання організацій роботодавців Харківської області "Граніт", Об'єднання профспілок Харківської області, підприємств, установ та організацій.
Під час семінару обговорено особливості діяльності підприємств у воєнний час, наголошено на необхідності створення умов для відновлення та покращення їх роботи, збереження виробничих потужностей. Підкреслено, що колективні договори на підприємствах мають відповідати реаліям сьогодення та стати гарантом забезпечення належних умов праці.
Начальник відділення Сергій Лайков взяв активну участь у обговоренні порушених питань, надав слушні пропозиції та рекомендації, підкреслив необхідність захисту прав найманих працівників у разі виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин з питань укладення, зміни або виконання колективного договору, угоди або окремих їх положень.
Учасники семінару досягли домовленості щодо подальшої взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування, об'єднань роботодавців та профспілок з метою вирішення проблемних питань, адаптації трудових відносин до реалій сьогодення.