E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
У рамках моніторингу стану соціально-трудових відносин на житлово-комунальних підприємствах Черкаської області 2 березня відбулася робоча зустріч головного спеціаліста відділення НСПП в Черкаській області Валентини Драгомерецької з головним бухгалтером КП "Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства" Лідією Притулою та головним економістом Ніною Книжкою.
За інформацією представників підприємства стан соціально-трудових відносин у колективі ускладнений через наявність заборгованості із виплати заробітної плати за січень 2023 року, сума якої склала 192,6 тис. грн. Причиною виникнення заборгованості є складне фінансово-економічне становище підприємства, що обумовлено невідповідністю тарифів фактичним витратам за надані послуги. Й хоча у другому півріччі 2022 року Драбівська селищна рада прийняла рішення про відшкодування підприємству з місцевого бюджету різниці між фактичними витратами на водопостачання і водовідведення та встановленими для населення тарифами, кошти надходять із значною затримкою, що не дозволяє вчасно та у повному обсязі виплачувати заробітну плату найманим працівникам.
Представникам комунального підприємства надано рекомендації щодо шляхів врегулювання розбіжностей між сторонами та роз'яснення положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
За результатом робочої зустрічі прийнято рішення про взяття на облік відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) конфліктної ситуації на КП "Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства".