E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
CHERK25.05.202325 травня відбулась робоча зустріч в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області Марини Максименко з головою Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігорем Москаленком.
Під час зустрічі обговорили питання узгодження позицій та дій, спрямованих на дотримання законодавства про працю, сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах Чернігівщини, прогнозування їх виникнення та сприяння своєчасному вирішенню.
Враховуючи законодавчі зміни та закінчення терміну дії укладеної угоди про співпрацю було визначено напрями подальшої взаємодії та зобов'язання сторін щодо поліпшення стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ та організацій.
Серед основних спільних заходів:
виявлення підприємств, на яких є ускладнення стану соціально-трудових відносин;
надання роз’яснень з питань застосування норм Кодексу законів про працю України, законів України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про соціальний діалог в Україні», інших нормативно-правових актів з питань праці;
проведення нарад з розгляду найбільш гострих або довготривалих випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин з метою внесення пропозицій щодо їх вирішення;
розміщення інформаційних матеріалів з питань додержання законодавства про працю, стану соціально-трудових відносин та досвіду роботи щодо їх поліпшення на власних Internet-ресурсах;
підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу під час проведення навчань, нарад, семінарів, конференцій тощо.
Після переукладання Угоди сторони підкреслили, що така співпраця сприятиме розширенню кола правових знань з питань соціально-трудових відносин та запобігатиме виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).