E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
ca0206232
1 червня начальник відділення Сніжана Паюк провела робочу зустріч з головою Хмельницької обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України Олександром Цюзіком під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин у трудових колективах закладів соціального захисту та управліннях соціального захисту населення райдержадміністрацій області.
Олександр Цюзік наголосив, що одним із викликів для України в цілому та області зокрема, в умовах надзвичайно складної економічної ситуації, спричиненої збройною агресією росії, залишається належне функціонування системи соціального захисту та підтримка постраждалих від війни осіб.
Основними проблемами, з якими зіштовхнулася соціальна сфера області є: зростання навантаження на систему через великий потік вимушених переселенців; постійне збільшення кількості громадян, які потребують отримання соціальних послуг та виплат; емоційний стан українців, зокрема, вразливих груп населення. Це спричинило проблеми щодо фінансового та кадрового забезпечення діяльності працівників соціальної сфери, а тому періодично виникають проблеми з виплатою заробітної плати в умовах існуючого дефіциту коштів як державного, так і місцевих бюджетів.
Сніжана Паюк зазначила, що результати проведених відділенням моніторингових досліджень свідчать про відсутність ускладнення стану соціально-трудових відносин в закладах та установах соціальної сфери області. Незважаючи на існуючі суб’єктивні та об’єктивні чинники виплата заробітної плати працівникам соціальної сфери області здійснюється вчасно та в повному обсязі.
За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою збереження стабільності соціально-трудових відносин у галузі.