E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Анатолій Савчук, головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП в Одеській області

Олена Драннікова, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Одеській області

Одеса 17.1216 грудня 2014 року відбулась узгоджувальна зустріч фахівців відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) з головою профспілки ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» Олександром Чеганенком щодо формування примирних органів по вирішенню колективного трудового спору зареєстрованого Розпорядженням НСПП від 09.12.2014року № 221-р.

Як повідомив Олександр Чеганенко, профспілкова організація ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» від імені трудового колективу надіслала звернення до народних депутатів України М.Л. Скорика та Г.Л. Чекіти, до голови Одеської обласної державної адміністрації І.П Палиці та голови Одеської міської ради Г.Л. Труханова надати допомогу з метою вирішення критичної ситуації, що склалась на підприємстві.

У лютому 2014 року завод було зупинено, майно та нафтопродукти арештовані, проведено часткове скорочення та звільнення понад 250 найманих працівників.

Трудовий колектив стурбований критичним фінансово-господарським станом підприємства, наявністю боргу із виплати заробітної плати, відсутністю газової аварійно-рятувальної та пожежної служб, цілодобового чергування медичного персоналу.

Згідно наказу в.о. Генерального директора ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» з 16.12.2014 року об’явлено простій до особого розпорядження. Оплата праці працівників підпадаючих під дію простою проводиться у повному обсязі.

Трудовий колектив ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» готовий до застосування страйку, як крайнього засобу захисту своїх інтересів.

Сторону колективного трудового спору, яку представляє голова профкому підприємства попереджено, що на період розгляду КТС примирними органами, трудовий колектив повинен утриматись від проведення акцій соціального протесту чи страйку.

У ході узгоджувальної зустрічі фахівцями Відділення надані відповідні письмові рекомендації стосовно розгляду даного колективного трудового спору.