E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

DSC08349Володимир Кривенко, заступник начальника відділення НСПП в Житомирській області

10 грудня 2014 року в учбово-методичному центрі Федерації профспілок Житомирської області проведено "круглий стіл" на тему "Гарантії забезпечення та захист трудових і соціально-економічних прав людини в області" присвячений Дню прав людини. Засідання "круглого столу" проходило під головуванням голови Федерації профспілок Житомирської області Н.А. Паламарчук.

У роботі "круглого столу" взяли участь та виступили: голова Федерації профспілок Житомирської області Н.А. Паламарчук, представник Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Житомирській області П.В. Грибан, начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Житомирській області С.П. Лісневський, старший прокурор відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Житомирської області В.Г. Вільховий, начальник управління праці та соціального захисту населення Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації С.М. Бойм, начальник відділу державної реєстрації нормативно-правових актів Головного управління юстиції в Житомирській області С.В.Шостак, заступник директора обласного центру зайнятості В.Й. Зубрицький, начальник управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області В.В. Куц, виконавчий директор об'єднання організацій роботодавців Житомирської області Ю.Т. Гамкрелідзе.

Предметом виступів та обговорень був стан дотримання трудових і соціально-економічних прав в області, гарантії їх забезпечення та захисту, здійснення контролю за дотриманням прав, правозахисна діяльність щодо забезпечення прав і свобод громадян в області, стан здійснення державної політики у сфері праці та нагляду за дотриманням трудового права.

Після обговорення виступів та інформаційних повідомлень учасниками "круглого столу" була прийнята відповідна Резолюція та затверджені звернення до Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, Кабінету Міністрів України щодо гарантованого забезпечення трудових і соціально-економічних прав людини.

Після завершення роботи "круглого столу" була проведена робоча нарада з працівниками Відділення, на якій обговорено стан забезпечення захисту трудових і соціально-економічних прав людини в області. Також, намічені заходи, які необхідно здійснити для поліпшення стану соціально-трудових відносин і зменшення соціального напруження в колективах підприємств, установ та організацій.