E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

10.12.14 договірВідділення НСПП в Миколаївській області


10 грудня 2014 року в приміщенні Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області відбулося урочисте підписання Договору про співпрацю у сфері правової освіти населення з метою сприяння реалізації Національної програми правової освіти населення, підвищення рівня правосвідомості та правової культури сторін соціального діалогу, удосконалення форм правової освіти населення, розширення видів та якості юридичних послуг, що надаються підприємствам, установам, організаціям та громадянам.

Підписантами договору виступили 6 організацій, а саме: Регіональна торгово-промислова палата Миколаївської області, Головне управління юстиції у Миколаївській області, Департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області, Миколаївський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Миколаївська обласна рада професійних спілок.

Відкриваючи захід президент РТПП Миколаївської області Ігор Катвалюк відзначив, що ідея підписання договору виникла внаслідок конструктивної співпраці в сфері правової освіти населення. Наш договір – це логічне продовження співробітництва, його офіційне оформлення, перехід на новий рівень спільної роботи у сфері підвищення рівня правової культури населення. Враховуючи статус, рівень сторін, які підписують договір, ми переконані в позитивних результатах його підписання та подальшій реалізації.

Договір передбачає такі форми співпраці сторін: створення робочих груп, рад та інших утворень для проведення спільних досліджень; моніторинг процесів, що відбуваються у сфері надання юридичних послуг; організація міжнародних зустрічей; висвітлення спільної діяльності у засобах масової інформації та власних інформаційних джерелах; консультаційна допомога при вирішенні конфліктних чи спірних ситуацій; проведення спільних фахових семінарів, нарад, конференцій, підготовка публікацій.

Начальник відділення НСПП в Миколаївській області Оксана Євченко звернула увагу присутніх на те, що даний формат підписання договору застосовується в Україні вперше, а також наголосила на позитивному досвіді співпраці з підписантами договору щодо правової поінформованості населення.

Сторони договору висловили думку щодо актуальності підписання договору в умовах постійного оновлення законодавства України на шляху до європейської інтеграції, адже досягнення високого рівня правової культури населення є одним із основних завдань органів влади та інших організацій.