E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Полтавській області

8 грудня 2014 року відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку Полтавської облдержадміністрації, в якому взяла участь завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) Валентина Новицька. Відкрив засідання виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олег Пругло та надав слово Президенту Торгово-промислової палати України Геннадію Чижикову, який прибув до Полтави з робочим візитом. У своєму виступі він відзначив потужний економічний потенціал та ефективне підприємницьке середовище Полтавщини та окреслив можливі шляхи для співпраці.

З доповіддю з основного питання виступила заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Шишкова. Вона ознайомила учасників заходу з Програмою економічного і соціального розвитку області на 2015 рік (далі – Програма), яка була підготовлена у взаємодії з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації, міськвиконкомами і райдержадміністраціями, провідними підприємствами регіону. В основу Програми покладені основні положення Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на період до 2020 року. Метою Програми є забезпечення стабільності соціально-економічного розвитку, зростання конкурентоспроможності регіону на внутрішньому та зовнішніх ринках та підвищення якості життя населення.

В Програму включено 168 інвестиційних проектів у галузях промисловості та сільського господарства, розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства, соціального спрямування, а також енергоефективні та енергозберігаючі. У 2015 році на їх реалізацію заплановано інвестувати 2,8 млрд. грн., що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності регіону та дозволить забезпечити: приріст валової доданої вартості, обсягів промислового виробництва та сільського господарства, освоєння капітальних інвестицій, зростання середньомісячної заробітної плати та зниження рівня безробіття.

З підсумками колегії Валентина Новицька ознайомила працівників Відділення. У ході обговорення було відзначено, що висновки, акценти та економічні показники, наведені учасниками заходу, здебільшого співзвучні з висновками, що містить підготовлений фахівцями Відділення Прогноз розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у першому півріччі 2015 року та стануть у нагоді в подальшій прогнозній діяльності Відділення.