E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сектор аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Черкаській області

3 грудня 2014 року, у великій сесійній залі Будинку рад, відбулося засідання колегії Черкаської обласної державної адміністрації (далі – Черкаська ОДА) на якому першим у порядку денному стояло таке важливе питання, як підведення підсумків соціально-економічного розвитку області та виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2014 року. До участі в роботі колегії ОДА були запрошені керівники департаментів Черкаської обласної державної адміністрації, міські голови та голови районних державних адміністрацій, голови районних рад, голова Федерації профспілок та голова обласного об’єднання організацій роботодавців Черкаської області. Відділення Національної служби посередництва і примирення (далі – Відділення НСПП) на засіданні колегії представляв в. о. начальника О.І. Петренко.

З доповіддю «Про підсумки соціально-економічного розвитку області та виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2014 року» виступив начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі Р.В. Карманнік, який охарактеризував стан економіки області загалом та в розрізі галузей, відзначив негативні тенденції розвитку економіки та пов’язані з цим соціальні проблеми, перш за все, скорочення кількості робочих місць, зростання рівня безробіття, збільшення заборгованості із виплати заробітної плати. Він наголосив, що позитивні результати у сільськогосподарському виробництві та деякі успіхи по окремих галузях, зафіксовані за останні місяці, не вирішують питання відродження економіки області. Головним завданням органів влади всіх рівнів залишається створення сприятливого інвестиційного клімату для вітчизняних та закордонних інвесторів, виконання програмних завдань, що визначаються Стратегією регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020 року, основна мета якої – підвищення якості життя населення Черкащини. При обговоренні питання, начальник департаменту фінансів Н.М. Кравченко, начальник департаменту освіти і науки В.П. Данілевський, начальник департаменту охорони здоров'я А.П. Ситник та начальник департаменту житлово-комунального господарства Л.П. Зарічна детально змалювали стан у зазначених галузях та надали пропозиції щодо шляхів вирішення проблем. Виступаючі відмітили низький рівень заробітних плат та незабезпечення житлом працівників бюджетної сфери.

За результатами доповіді Голова Черкаської ОДА Ю.О. Ткаченко дав відповідні доручення та визначив терміни їх виконання. При цьому, увагу членів колегії та запрошених було привернуто до необхідності більше уваги приділити залученню інвесторів до створення нових робочих місць.

Колегією було розглянуто деякі інші питання, визначено напрямки та терміни їх вирішення.

За результатами роботи колегії Черкаської ОДА О.І. Петренко провів у відділенні робочу нараду та надав інформацію про питання, що на ній розглядалися.