E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

p align="center" style="text-align: justify;">Н. Карвацька, заступник начальника відділення НСПП в Львівській області – завідувач сектора правового забезпечення

27 листопада 2014 року відбулося розширене засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Обласна комісія) під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Харчука В. М. за участю відділення НСПП в Львівській області в якості члена Обласної комісії, галузевих департаментів облдержадміністрації, прокуратури Львівської області, територіальних державних органів.

Згідно з порядком денним на засіданні Обласної комісії розглянуто питання:

1) Щодо ситуації з виплати заробітної плати у ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат".

2) Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства області та вжиті заходи щодо ліквідації наявних боргів.

На засіданні Обласної комісії з інформацією щодо стану соціально-трудових відносин у ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" виступила заступник начальника відділення НСПП в Львівській області – завідувач сектора правового забезпечення Н. Карвацька. Присутніх було поінформовано, що ситуація у ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" є вкрай складною з причини значного боргу з заробітної плати, тривалого простою підприємства, у зв’язку з чим наймані працівники комбінату у поточному місяці неодноразово вдавались до масових акцій соціального протесту.

Також зазначено, що на даний час найманими працівниками ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" офіційно висунуто до роботодавця вимоги відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Відділенням НСПП в Львівській області надано роз'яснення сторонам соціального діалогу ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" з питань здійснення заходів щодо запобігання виникнення колективного трудового спору та вирішення проблемних питань у правовому полі.

Обласною комісією прийнято рішення, зокрема щодо укладення графіка погашення заборгованої заробітної плати працівникам ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" та вжиття адміністрацією підприємства заходів щодо виплати заробітної плати.

З другого питання порядку денного Обласною комісією заслухано інформацію департаменту житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства області та вжиті заходи щодо ліквідації наявних боргів. Станом на 01.11.2014 року заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками житлово-комунальних підприємств області становить 1072,4 тис. грн., що в порівнянні з початком року більше на 81,0 тис. грн., або на 8,2%, а у порівнянні з минулим місяцем менше на 30,5 тис. грн. або на 2,8%.

Із загальної заборгованості 1072,4 тис. грн., заборгованість із виплати заробітної плати на суму 612,0 тис. грн. утворилась у минулих роках, а 460,4 тис. грн. – сума заборгованості із виплати заробітної плати, яка утворилась упродовж поточного року.

Станом на 01.11.2014 року, із 192 підприємств житлово-комунального господарства області на 13 підприємствах (6,8%) існує заборгованість із виплати заробітної плати.

По результатах роботи Обласною комісією прийнято протокольне рішення щодо здійснення відповідних заходів по ліквідації боргів з заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства області.

Слід зазначити, що загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях Львівської області з початку поточного року збільшилась на 9,0 млн. грн. і станом на 01.11.2014 становить 56,7 млн. грн. У порівнянні до попереднього місяця сума заборгованості зменшилась на 2,1 млн. грн.