E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сектор аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Сумській області


Суми 19.1117 листопада 2014 року в приміщенні Відділення відбувся урочистий захід, присвячений 16-й річниці з дня утворення Національної служби посередництва і примирення та підведенню підсумків діяльності відділення НСПП в Сумській області за 10 місяців 2014 року. У заході взяли участь представники сторін соціального діалогу, виконавчої влади та органів самоврядування, працівники Відділення, трудові арбітри НСПП та незалежні посередники НСПП. На початку урочистої зустрічі начальник відділення НСПП в Сумській області О. Пирогов привітав присутніх із професійним святом і довів наказ НСПП про заохочення. За вагомий вклад у стабілізацію стану соціально-трудових відносин, сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), вирішення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, та з нагоди 16-ої річниці від дня утворення Національної служби посередництва і примирення, Подякою НСПП заохочено трудових арбітрів НСПП: О.В. Бутову, Д.П. Висіканцева, О.М. Родінку.

Потім відповідно до порядку денного, О. Пирогов поінформував присутніх про результати діяльності відділення НСПП в Сумській області упродовж січня-жовтня 2014 року. Так, за цей період часу Відділення сприяло вирішенню 3-х колективних трудових спорів (конфліктів). Взяло участь у 3-х засіданнях примирних комісій. Всі КТС(К) вирішено. Окрім того, вдалося попередити переростання у колективний трудовий спір 27 конфліктних ситуацій та зняти з обліку 62 чинники дестабілізації стану соціально-трудових відносин між найманими працівниками та роботодавцями з 64, взятих на облік. Під час вирішення розбіжностей було погашено 179,00 тис. грн. заборгованості із виплати заробітної плати. Загалом було проведено 27 узгоджувальних зустрічей.

Проте, головним результатом зусиль працівників Відділення є досягнення соціальної стабільності у містах і районах області, напрацювання дієвих механізмів вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та попередження їх виникнення на початкових стадіях, встановлення ефективного соціального діалогу між працею та бізнесом. О. Пирогов підкреслив, що це не було б можливо без тісних робочих відносин з профспілковими організаціями, роботодавцями, місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, без дієвої допомоги з боку позаштатних інституцій – трудових арбітрів НСПП, незалежних посередників НСПП та завідуючих інформаційно-консультаційних центрів НСПП.