E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сектор аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Сумській області


Суми 18.1114 листопада 2014 року за ініціативи Відділення відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП в Сумській області О. Пирогова із головою Сумського обласного комітету профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів І. Пшеничним. О. Пирогов висвітлив питання, які розглядалися під час семінару: «Забезпечення трудових прав та соціально-економічних інтересів найманих працівників у сфері будівництва міжнародних транспортних коридорів», який відбувся 12-13 листопада 2014 року у м. Києві.

Одночасно, у ході зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах і організаціях області, де інтереси найманих працівників представляє дана профспілка. Зокрема, на підприємствах, де протягом 2014 року відмічалося загострення стану соціально-трудових відносин і які Відділенням внесено до бази даних конфліктогенних підприємств: ТОВ «Сумимостобуд» м. Суми, ДП «Сумський облавтодор» м. Суми, ТОВ «Спецбуд» м. Суми. О. Пирогов поінформував, що з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на даних підприємствах стан соціально-трудових відносин взято на облік Відділення з метою здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Також, під час зустрічі обговорено проблемні питання діяльності будівельних підприємств області, суб’єктивні та об’єктивні причини, що прямо чи опосередковано впливають на стан соціально-трудових відносин, стан додержання законодавства про працю, стан укладення та виконання колективних договорів на підприємствах будівництва.

За підсумками робочої зустрічі було прийнято рішення щодо збільшення заходів з метою підвищення рівня правової культури найманих працівників з питань колективного захисту своїх трудових прав. На завершення зустрічі її учасниками було домовлено проводити такі робочі зустрічі щоквартально.