E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Житомирській області


13 листопада 2014 року начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Житомирській області С.П. Лісневський взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), яке відбулося під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Г.В. Дмитренка. На засідання були запрошені члени обласної комісії, керівники обласних структур, окремі заступники міських голів та голів райдержадміністрації, керівники шести підприємств-боржників.

На порядку денному розглядалося два питання:

1. Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на окремих підприємствах Житомирської області упродовж січня-жовтня 2014 року.

2. Розгляд звернення керівника ПАТ "Соколівський кар'єр" щодо можливості розстрочення нарахування заборгованих сум з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

По першому питанню було заслухано керівників шістьох підприємств-боржників: КВЖРЕП №3 м. Житомира, Житомирської регіональної філії "Укрспезем", ВАТ "Соколівський кар’єр" м. Житомира, ПАТ "Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод", КП " Господарник" Брусиловської селищної ради, філії Озерянський торфозавод" ДП "Житомирторф".

Керівники даних підприємств-боржників проінформували присутніх про причини виникнення та зростання заборгованості із виплати заробітної плати та про заходи, здійснені для усунення даного чинника дестабілізації стану соціально-трудових відносин.

Слід відмітити, що стан соціально-трудових відносин на п’яти з шести підприємств, які були заслухані знаходяться на обліку відділення НСПП, з метою здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

На засіданні Комісії вирішено звернути увагу міських та районних комісій з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати на недопустимість систематичного невиконання рішень обласної комісії і недостатній контроль за станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах відповідних територіальних одиниць, особливо комунальної форми власності. Міські та районні комісії зобов’язано забезпечити ліквідацію заборгованості із виплати заробітної плати із сплатою обов’язкових платежів і внесків на підприємствах області, вживати відповідних заходів щодо недопущення виникнення боргів у подальшому та надати графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати по всіх підприємствах-боржниках.

По другому питанню було заслухано начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області І.А. Заінчковського, який проінформував присутніх про те, що згідно норм чинного законодавства неможливо здійснити розстрочення нарахування заборгованих сум з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій ПАТ "Соколівський кар’єр" м. Житомира.

По завершенню засідання обласної комісії С.П. Лісневський обговорив стан соціально-трудових відносин та шляхи усунення заборгованості із виплати заробітної плати з начальником КВЖРЕП №3 м. Житомира А.І. Загребельним.

Також, була проведена робоча нарада з працівниками Відділення, на якій обговорено підсумки засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також стан соціально-трудових відносин на окремих підприємствах Житомирської області.