E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сніжана Єськова, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Харківській області


Харків фото учасники  Ради30 вересня 2014 року у приміщенні Об’єднання профспілок Харківської області відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради (далі – Рада), в якому взяв участь начальник відділення НСПП в Харківській області О.М. Дорожко.

Засідання відбулося під керівництвом першого заступника голови Об’єднання профспілок Харківської області, голови Ради С.Г. Волкова. У засіданні взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації І.Л. Райнін; заступник начальника управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області В.М. Кравченко; начальник територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Харківській області І.В. Пантелєєв; заступник директора Департаменту-начальник управління праці та зайнятості Харківської обласної державної адміністрації, секретар Ради Т.М. Печура; перший заступник голови Харківської обласної організації роботодавців "Граніт", генеральний директор ПАТ "Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш", співголова Ради О.О. Колесніков.

На порядку денному були розглянуті наступні питання: про стан травматизму на виробництві та його профілактика; про взаємодію сторін соціального діалогу у напрямку стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах області та стан роботи територіальних тристоронніх соціально-економічних рад в містах та районах області.

Фахівці відділення НСПП в Харківській області взяли активну участь у підготовці інформаційних матеріалів для проведення засідання Ради.

Зокрема, було зазначено, що такі важливі складові як активна позиція профспілок по захисту прав найманих працівників та дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства, у тому числі Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Закону Україні "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" здатні забезпечити стабільність стану соціально-трудових відносин, подальший розвиток соціального діалогу, вишукання конструктивних рішень в найскладніших ситуаціях.

За результатами засідання Ради вирішено продовжити роботу щодо забезпечення ефективного соціального діалогу та його розвитку; підготувати пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства з питань охорони праці; сприяти роботі дорадчих органів в усіх районах та містах. З метою розвитку соціального діалогу та більш ефективного його ведення на рівні районів та міст області, сторонам соціального діалогу необхідно вжити заходи для подальшого створення дорадчих органів.