E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП в Полтавській області


На виконання пункту 17 Положення про Національну службу посередництва і примирення, затвердженого Указом Президента України від 17 листопада 1998 року №1258/98 із наступними змінами, відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення), взаємодіє у межах своєї компетенції з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Відтак, 8 липня 2014 року начальник Відділення Сергій Замицький провів робочу зустріч з новопризначеним заступником Полтавського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрієм Кропивкою. Метою зустрічі було встановлення взаємодії між Відділенням та одним із керівників міськвиконкому, до посадових обов’язків якого входять питання організації роботи житлово-комунального господарства, транспорту, розвитку інфраструктури обласного центру.

На початку зустрічі Сергій Замицький ознайомив Юрія Кропивку з повноваженнями та основними завданнями Національної служби посередництва і примирення. Також на прикладі вирішення колективного трудового спору на комунальному підприємстві «Ремліфт» Полтавської міської ради, він довів ефективність застосування примирних процедур, відповідно до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», у справі поліпшення трудових відносин. Далі начальник Відділення ознайомив співрозмовника з причинами виникнення тривалого трудового конфлікту в колективі КП «Полтавська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», де упродовж 2013-2014 років Відділення двічі здійснювало заходи, спрямовані на запобігання виникненню колективних трудових спорів, попередило проведення декількох стихійних акцій соціального протесту, а з вересня минулого року сприяє проведенню примирних процедур у колективному трудовому спорі з двома вимогами найманих працівників. При цьому Сергій Замицький наголосив, що статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах, в установах та організаціях, розташованих на відповідній території, віднесене до повноважень виконавчих органів міської ради.

Заступник міського голови запевнив начальника Відділення в готовності поєднати зусилля з метою поліпшення соціально-трудових відносин, та перелічив чинники, які на його думку сприятимуть зростанню протестного потенціалу найманих працівників. Це, насамперед, незадовільне фінансування бюджетних програм, що вже найближчим часом позначиться на стані соціально-трудових відносин у колективах комунальних підприємств, змусить керівників вдаватися до скорочення робочого часу та штатної чисельності.

У завершальній частині зустрічі Сергій Замицький і Юрій Кропивка обговорили спільні дії щодо сприяння вирішенню колективного трудового спору на КП «Полтавська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» та узгодили перелік заходів, спрямованих на попередження виникнення конфліктних ситуацій на інших комунальних підприємствах міста Полтави.