E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23 грудня 2010 року № 2862-VI, Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій (далі – Комісія),проведено відповідну роботу із зверненням Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників культури України щодо підтвердження репрезентативності.

 

 

Встановлено, що загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах, в установах сфери культури, що входять до складу організації – 418 осіб. Основний вид економічної діяльності – 94.20 «Діяльність професійних спілок».

 

Облік органами статистики здійснюється в цілому за видами економічної діяльності, в даному випадку – «Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок», а відокремлення галузі культури не передбачено. Членами даної організації є районні та міські профспілки культури, які заключили колективні угоди із відділами (управліннями) освіти в області.

Галузеві угоди заключені між:

- Міністерством культури України та професійною спілкою працівників культури України (2017-2022 роки);

- Державним комітетом інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України та професійною спілкою працівників культури України (2017-2021 роки).

 

За результатами проведеної роботи в установленому порядку, Комісією було підготовлено та подано на розгляд начальнику відділення Національної служби посередництва і прмирення в Чернігівській області (далі – Відділення) позитивний Висновок щодо підтвердження репрезентативності вищезазначеної профспілки. На основі даного висновку, Відділенням було прийнято Рішення від 11 лютого 2019 року № 001/19-25-П, визнати Чернігівську обласну організацію професійної спілки працівників культури України такою, що підтвердила репрезентативність.

 

11 лютого 2019 року у приміщенні Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області проведено робочу зустріч із головою профспілкової організації І. Буренком, під час якої йому було вручено Свідоцтво № 001-19/25-Т про підтвердження відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.